De ponywagen

Tijdens een wandeling met een vriendin in het Hoekelumse bos ontstond het idee van een eigen coachruimte op de Kinderboerderij. Immers het is fijn om even te kunnen zitten met een kopje koffie/thee of limonade. Maar ook wanneer het weer iets minder fijn is om de volledige sessie buiten te zijn. Waar moest deze ruimte allemaal aan voldoen buiten dat we graag droog willen zitten? Niet te groot, maar wel praktisch. Lichtinval is belangrijk, maar ook water, licht, electra en WiFi. En welk meubilair en spullen zijn er dan nodig? Een ding was wel duidelijk, we doen het met minimaal budget.

Dromen

Iedere wandeling kwam er iets bij of ging er iets af, zo ontstond in onze hoofden de eigen coachruimte. Van pipiwagen, woonwagen van pipo de clown en Mamaloe (tv serie tot 1980) en uiteindelijk werd het de ponywagen. Het moest een kneuterige, gezellige tiny house worden waar iedereen zich direct prettig voelt bij binnenkomst.

Bijstellen en doorgaan

De wagen was al snel gevonden, maar bleek te fungeren als mobiele kippenhok en was volledig met zwart plastic bekleed aan de binnenkant. Nadat alles zover als kon gestript was, keken we mekaar aan en dachten hetzelfde. Waar zijn we aan begonnen? Het leek eerder rijp voor de sloop dan dat het nog iets kon worden. Maar we hadden een droom en lieten ons hier niet van af brengen. Met hulp van vele lieve mensen verbouwde we de wagen stapje voor stapje.

Details

En dan is het moment daar dat de wagen ingericht en frisruikend in gebruik genomen kon worden. Met enkele rode accenten, ouderwets rood/wit geblokte gordijnen, leuke schilderijtjes, een heus mini-museum en stoeltjes uit grootmoeders huis. De wagen was klaar voor de nieuwe bewoners.

Bewoners

De bewoners stonden te stampen van ongeduld. Mister Fred het paard, Jean-Paul (afgekort voor intimi JP) de koe en Wolly het schaap. Ze voelde zich er direct thuis en kregen direct al veel aanloop van mensen die even kwamen kijken hoe super dat ze woonden. De olijke drieling wist niet wat hun overkwam. Mister Fred vond het helemaal geweldig, maar JP en Wolly hadden beiden iets meer tijd nodig om te wennen aan alle aandacht.

Geheimen

De bewoners hebben inmiddels hun draai gevonden en het gaat super samen. Maar toch hebben ze allemaal soms even een momentje nodig voor zichzelf. En dat is prima! Evenals een geheim. Dromen ze hun grootste droom dan schrijven ze die op en stoppen ze deze in de grote dromenpot. Hier mag iedereen zijn droom of wens in komen doen. Alles wat in de wagen gebeurd / besproken wordt blijft geheim zolang de bewoners of bezoekers (klanten) er met niemand over praat. Heerlijk vind ze dat.

Wat is jouw grootste droom

Een van mijn dromen, een eigen supergave plek om te mogen coachen met assistentie van de pony’s, is uit gekomen dit jaar. Maar er zitten zeker nog een aantal van mijn dromen in de dromenpot. Zodra de tijd rijp is zal ik deze vorm geven en misschien met jullie delen.

 Wil je ook een keer komen kijken bij ons, bel dan even of we er zijn. Tot die tijd; Durf te dromen!

Samen met de paarden bied ik een vorm van coaching aan die erop gericht is kinderen / volwassenen in positieve zin te ondersteunen bij verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.