Herfst, de beste tijd om te oogsten

Herfst, de beste tijd om te oogsten

We nemen langzaam afscheid van de zomer en bereiden ons voor op de herfst. De herfst herken je aan mooie warme kleuren in de natuur Bruin: stabiliteit, realiteit, focus. Roodpaars: gronding, succes, voorspoed. Oranje: creativiteit, vrolijkheid, expressie. Nu begint de periode van oogsten, de laatste dingen uitvoeren om jouw plannen te realiseren. De oogst is een essentiële schakel in de cyclus van de natuur. Zonder de oogst is er geen zaad om de volgende cyclus in te gaan. De natuur biedt ons een mooie spiegel en heeft het altijd goed. Alles gebeurt precies op het juiste moment.

Terugkijken

Kijk eens wat jij al hebt geoogst. Wat is er deze zomer tot bloei gekomen bij jou? Dat kan van alles zijn; een verborgen talent, een nieuw inzicht, een nieuw project, nieuwe hobby of misschien wel een nieuwe vriendschap. Sta er eens bij stil en wees dankbaar.

Loslaten creëert ruimte

Wanneer we terugkijken op afgelopen jaar zijn er ook zaken die we los mogen laten. Waar wil jij afscheid van nemen, zonder het te hoeven vergeten? Welke zaken hou jij nog vast wat je eigenlijk niet meer nodig hebt? Het kunnen overtuigingen (niet helpende gedachten) zijn die je in de loop van je leven hebt opgedaan en waarmee je eigenlijk vooral jezelf in de weg zit. Bijvoorbeeld de overtuiging dat je niet goed genoeg bent, je verschuilen achter iets wat een ander zegt (‘ja dat vind ik ook’) of vinden dat dingen ‘oneerlijk’ zijn.

Mijn oogstjaar

2021 is voor mij een positief en bewogen oogstjaar, waarin mooie dingen zijn ontstaan. Zo wilde ik meer ontspanning en me-time. En ik wilde graag mijn passie (mensen coachen met hulp van paarden) aanbieden aan anderen die met soortgelijke vragen lopen. En vind het super dat dit op een zeer bijzondere plek mag plaatsvinden; in de kleine boomgaard op de kinderboerderij/ Hier hebben al mooie sessies mogen plaatsvinden. Ook het live zetten van mijn eigen website is zeker iets waar ik trots op ben. Uit enthousiasme wil ik nog wel eens te snel of te hard van stapel lopen. Net zoals een rups de tijd neemt om zich te transformeren tot vlinder, mag ik vertrouwen dat het soms nog niet de juiste tijd is. Ik neem zaadjes mee de winter in en weet dat ze daar kunnen ontkiemen, zodat ik in de lente met frisse energie nieuwe plannen kan oppakken en uitvoeren.

Vraag aan jou

Wat wil jij? Wat wil je behouden? Welke ballast sleep jij dagelijks onnodig met je mee? Wanneer je dit los kunt laten in liefde, maak je plaats voor nieuwe dingen en voor persoonlijke groei. De bomen weten het al; ze willen van hun blad af en ze behouden alle voedingsstoffen en water om in de winter te rusten en zich voor te bereiden op de bloei in de volgende lente, het moment van vernieuwing.

Voor dit moment wens ik jou een fijne herfst en geniet van de mooie herfstkleuren!

Samen met de paarden bied ik een vorm van coaching aan die erop gericht is kinderen / volwassenen in positieve zin te ondersteunen bij verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.