Hoogsensitief, en nu?

Heb jij het idee dat je hooggevoelig bent? En zou je die gevoeligheid het liefst willen inzetten als kracht? Of wil je er gewoon meer over weten. Lees dan verder.

 

Wanneer je je eigen gebruiksaanwijzing nog niet kent, dan kan je HSP als negatief en vervelend ervaren. Mogelijk wil je zelfs van je gevoeligheid af komen en/of schaam jij je ervoor. Door je eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen kun je dit veranderen.

Als je hooggevoeligheid gebruikt als excuus,

dan kies je in feite voor de slachtofferrol. 

Het is belangrijk dat je de biologische kenmerken van jouw HSP-brein leert kennen, zodat je goed beslagen ten ijs kan komen als mensen het weer eens afdoen als “onzin“, “zweverig“, “aanstelleritis” of meer van dat soort uitspraken.


Hierdoor leer jij jezelf beter leert kennen en begrijp jij beter wat je hooggevoeligheid precies voor jou inhoud. Je hebt minder ‘last’ van uitdagingen en kunt juist meer focussen op de mooie kanten van het hoogsensitief zijn EN besluiten deze kwaliteit in te gaan als jouw Unieke Super Power oftewel je Persoonlijke Kracht (PK).

Zintuigelijke waarneming

Als je hooggevoelig bent zie, hoor, proef, ruik of voel je bijvoorbeeld meer dan iemand anders. Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen. Maak er een gewoonte van om alles wat je opmerkt dankzij je hooggevoeligheid puur te zien als waardevolle informatie, als een cadeautje. Koppel het los van de eventuele emoties die bij jou boven komen en kijk vervolgens hoe je de informatie kunt gebruiken op een manier waar jijzelf en alle andere betrokkenen profijt van hebben.

Hart als kompas

Jouw hooggevoeligheid inzetten als kracht, kan alleen als je jouw hart als kompas kiest in je leven. Als je – liefst zo consequent mogelijk – leeft naar jouw eigen persoonlijke missie. Het is dus de kunst om zelf aan het roer te gaan staan. Bewust leren omgaan met je hooggevoeligheid, betekent dat jij zelf kiest waar je je door laat leiden, in plaats van dat jouw omgeving dat bepaalt. Je mag stoppen met alles willen begrijpen en helemaal met het streven om altijd door anderen begrepen te worden. Het mooie is dat ons fantastische brein gewoonten en aangeleerde eigenschappen ook weer kan afleren. Die keuze is geheel aan jou.

Heeft deze blog belletjes laten rinkelen in jouw gevoelig hoofd? Voel je een enorme wil, maar lukt het je niet om hier alleen vorm aan te geven? Kies dan eens anders en ontmoet jezelf bij een coach. Bij mij ga je jezelf beter begrijpen, jouw passie (her)vinden, jouw sensitiviteit omarmen en jouw energie beter benutten. Ik nodig je uit voor een gratis (online) inspiratiesessie, om te kijken of ik de juiste coach ben voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.