Wie ben ik

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam in een echte mannenwereld, de IT sector. Een harde, zakelijk en vaak kille wereld waar het voornamelijk draait om targets, forecast en scoren. Waar lange dagen maken heel gewoon is en jaarlijks 50.000 km zakelijk rijden niet bijzonder. Aan de buitenkant had ik een perfect leven met een koophuis, mooie auto op de oprit, een vriend, een grote vriendenkring en een goed salaris. Maar ik was niet gelukkig. Ik was perfectionistisch, een controlfreak en bij vlagen heel erg onzeker. Als die-hard piekeraar heb ik regelmatig gesmeekt om een UIT-knop voor mijn hoofd. Een uitbreidbaar geheugen was ook een vurige wens die ik vaak hardop uitsprak tegen wie het maar wilde horen. Ik kon slecht dingen onthouden en mijn hoofd stond permanent aan. Ik dacht echt over alles na. Over het verleden, over de toekomst, wat andere mensen dachten, wat ik anders had moeten doen en vooral over wat wil ik nu echt. Daarnaast de tig to-do-lijstjes. Mijn hoofd knalde bijna uit elkaar en ik sliep slecht. Ook werd ik met regelmaat overvallen door moodswings, migraine (opgelopen door een whiplash) en vooral vermoeidheid.
In 2010 besloot ik dat het anders moest. Ik werd er niet meer blij van, miste zingeving en leefde voornamelijk op de automatische (succesvolle) piloot. Ik beëindigde mijn relatie, nam afscheid van (nep) vrienden, verloor mijn baan en verhuisde 100 km om daar mijn leven versie 2.0 opnieuw vorm te geven. Door het lezen van zelfhulpboeken, sessies bij (paarden) coaches en het volgen van diverse opleidingen waaronder NLP practitioner, intuïtief coachen en coachen met paarden vond ik steeds meer mezelf terug. Daar kreeg ik te horen dat de jarenlange stress had gezorgd voor bijnieruitputting. Dat het tijd werd om meer rust te nemen en  te doen wat goed was voor mij.  Ook ontdekte  ik dat ik hoogsensitief ben en prikkels nodig heb (hoogsensitieve HSS). En dat ik graag alleen met een boekje op de bank oplaad. 
En ja, dat om hulp vragen ís rete lastig, geloof mij. Jarenlang dacht ik wat een onzin, dat kan ik wel alleen. Met mij is niets aan de hand, ik ben niet zielig. En wat dacht je van deze; ik heb geen zin (meer) om er over te praten. Nu achteraf weet ik dat eerder om hulp vragen aan een ervaringsdeskundige mij vele tranen, frustraties en pirouettes draaien had gescheeld. Soms zie je het zelf gewoon niet, omdat je vast zit in je eigen verhaal. Neemt niet weg dat alle ervaringen een reden hebben, vooral de meest pijnlijke. Maar dan wel liefst zo kort mogelijk graag. Mijn grootste inzichten kwamen jaren later, bij de paarden. Zij lieten mij zuiver zien én voelen wat ik echt nodig had. Zonder woorden, kwam het diep bij mij binnen.
Sinds 2015 ben ik gediplomeerd Intuïtief Coach. Bij mijn diploma uitreiking werd gezegd: “ Blijf vooral jezelf, je hebt de kwaliteit om snel te verbinden met de essentie en daar de juiste vragen bij te stellen waardoor de ander kan ervaren”. Hier heb ik mijn eigen coachsausje aan toegevoegd. Dit recept bevat de basisingrediënten uit NLP, paarden, sjamanisme en hooggevoeligheid (HSP/HSS). Hiermee bied ik jou de garantie dat een traject met mij (en de pony’s of paarden) zorgt voor een intense verbinding met jezelf en mooie inzichten. Spreekt dit jou aan, kom het gewoon eens ervaren. Maar pas op, het kan je leven voor altijd veranderen!

Mijn kernwaarden

M

Mensgericht

O

Oprecht

O

Open

N

Nieuwsgierig

Het coachteam

Monique

INTUITIE, EIGEN-WIJS, HSP/HSS, GROEI, VERBINDING, (ONT)MOETEN, ENTHOUSIAST, GEDREVEN, EERLIJK, LACHEN, INSPIRATIE, LICHT CONFRONTEREND, HARMONIE, VRIJHEID EN AUTHENTIEK

Sophie

NIEUWSGIERIG, ONGEDULDIG, NEEM GRAAG DE LEIDING, IJDEL EN PRONK GRAAG MET MIJN MOOIE MANEN. 

Wilma

RUSTIG, VOLGZAAM, NIET GRAAG ALLEEN, KAT UIT DE BOOM KIJKER EN HOUD NIET VAN BORSTELEN WEL VAN ROLLEN.